Tecnology :

the branch of knowledge that deals with the creation and use of technical means and their interrelation with life, society, and the environment, drawing upon such subjects as industrial arts, engineering, applied science, and pure science.


http://dictionary.reference.com/browse/technology




1. Asynkroninen hajautettu työryhmäohjelmisto
2. Asynkroninen paikallinen työryhmäohjelmisto
3. Synkroninen hajautettu
4. Synkroninen paikallinen


1. Ryhmän jäsenet ovat vuorovaikutuksessa keskenään eriaikaisesti ja eri paikoista. Esimerkkejä asynkronisista työryhmäohjelmistoista ovat sähköpostiohjelmat, keskustelualueet, sähköiset ilmoitustaulut (BBS, Bulletin Board System), tiedostojensiirtoprotokollat (FTP, File Transfer Protocol) ja rakenteelliset prosessit.

2. Ryhmän jäsenet ovat fyysisesti samassa paikassa, mutta viestintä on eriaikaista. Tällaisia työryhmäohjelmistoja ovat esimerkiksi projektin aikataulutus- ja koordinointityökalut.

3.Työryhmän jäsenet ovat vuorovaikutuksessa keskenään samanaikaisesti, mutta eri paikoista. Synkronisia hajautettuja työryhmäohjelmistoja ovat mm. jaetut dokumenttieditorit, jaetut näytöt, chat- ja Instant Messaging (IM) - työkalut sekä videokonferenssit.

4. Ryhmän jäsenet ovat samassa paikassa samanaikaisesti. Sovelluksia ovat esimerkiksi jaetut näytöt yhdeltä työasemalta, yleisön vastausyksiköt, sähköiset liitutaulut, jaetut työtilat ja tiedostojen jakaminen


Skype

Skypen avulla voivat käyttäjät keskustella internetin kautta maksutta sekä lähettää pikaviestejä ja tiedostoja.
Se on synkroninen hajautetty työryhmäohjelmisto. (IM Instant Messaging)
Sen avulla viestiminen on helppoa ja nopeaa. Nämä ohjelmat sopivat tapaamisten sopimiseen. Nopeiden komenttien kysymiseen tai työn koordinointiin.

Näitä ohjelmistoja on hyvä käyttää yleensä muiden viestintämuotojen tukena. IM:llä voi tarkistaa kuka työntekijä on paikalla ja sopia esimerkiksi ajan tapaamiselle. Näiden ohjelmistojen avulla voi myös saada palautetta välittömästi. Näiden ohjelmistojen kautta voidaan käydä myös epämuodollista keskustelua ja  ne palvelevat siten työryhmän soisaalisia tarpeita. Yksi merkittävä etu näiden ohjelmistoejn käytössä on, että ne soveltuvat hyvin muiden työtehtävien ohessa tapahtuvaan viestimiseen.

Käyttäjät käyttävät sovellusta siis eripaikoista. Kommunikointi on tietysti helpompaa, jos aika on sama, mutta viestejä voidaan lähettää, vaikka toinen osapuoli ei olisikaan samaan aikaan koneen äärellä, kunhan vaan on kirjautuneena sisään.